The Warung, Mid Valley

Warung merupakan kedai makan di Mid Valley yang ala kedai makan di kampung. Nama pun Warung bukan?

Jarak yang agak jauh dari office saya, tidak menghalang saya untuk lunch di sini.

Harga adalah standard harga bagi mereka yang makan di Mid Valley ini. Selalunya saya akan memesan ” Nasi & Ikan Cili Padi” atau “Soto Ayam”.

Warung mengamalkan perkhidmatan layan diri di mana anda perlu memesan di kaunter. Namun jangan risau, ada pelayan yang akan menghantar makanan anda setelah memesan berdasarkan nombor yang diberikan kepada anda.

 

Berhadapan dengan RotiBoy anda akan dapat menghidu bau harum dari Kedai RotiBoy itu. Silap haribulan anda juga akan membeli roti di situ.

Bagi mereka yang berhajat untuk mencuba, lokasi Warung ini terletak berhadapan FOS dan Roti Boy. Dan seperjalanan ke Jambatan North Point  atau KTM.

Sila lihat gambar di bawah ini. Some of the photos taken from Google.

warung 1

View from FOS

warung2

Soto Ayam

Warung3

Nasi Ikan Cili Padi. simple je

warung4

Warung5

Warung6 warung7

Share This Post

New York Steak Shack, Mid Valley

Hari itu kami telah makan di New York Steak Shack, MidValley. 

Suasana agak santai dan waiter dia kebanyakan foreigner kecuali tukang masak dia orang tapi tak delah rasa macam kat New York kecuali lagu-lagu dia agak best bagi saya.

20141024_131014

Dinding New York Steak Shack, MidValley..cantik kan?

20141024_131050

Lampu dia ~ hahhaha~

20141024_131040

Pengunjung ketika kami datang makan. Menu dia seperti di bawah ini. Saya amik ayam sbb itu je saya boleh makan. Lunch date saya makan steak dia. Sila lihat di bawah..

20141024_131429

20141024_131516 20141024_131519 20141024_131527 20141024_131533 20141024_131544 20141024_131551

Ini dia makanan dah sampai

Ini dia steak. side dish boleh dipilih dari menu yang ada

20141024_132256

Ini pula makanan saya!! Kenyang. Alhamdullilah

20141024_132302

Share This Post

Nasi Beriani Gam Putrajaya

Kami telah berkesempatan untuk makan di Restoran Nasi Beriani Gam Putrajaya. Malangnya waktu dinner masa itu pukul 9.30 malam, maka banyak makanan yang habis.

Kedai nya gak simple. Jika ke hadapan sikit maka kita akan jumpa dengan kuil Hindu. Belakang asrama UNITEN.

Sign

Signboard.. kemudian kita kena masuk ke dalam.

20141025_220900

Lihat periuk nasi beriyani yang besar gedabak itu. Semua dah habis, tinggal Nasi beriani ayam dan Nasi beriani kambing je masa kami datang.

20141025_221946

Waktu malam, suasana agak malap.

20141025_220904

Sedap kata pengkritik makanan kita

20141025_215820

Azam makan banyakkk

20141025_215815

Pinggan saya. Kami asingkan ayam dengan nasi. Yummy

Kalau siang, lagi happening kata En.Zama. Macam-macam lagi makanan yang ada. Macam Macam ADA!! Cubalah

Alamat di bawah ini.

Kafe Beriani Gam Putrajaya
Lot Sub 4, Jalan Kajang-Puchong
Mukim Dengkil
43000 Sepang
GPS – 2°58’39.1?N 101°43’38.7?E
Share This Post

Restoran Embun Urai

Restoran ini terletak berhampiran rumah saya. Deco dia berwarna oren.

Saya sudah 4 kali menapau dari kedai ini. Oklah. Org Siam yg masak gak.

Harga dia agak standard untuk kawasan Puchong ini.

Rasa ok ok je. Kebersihan..boleh dipertingkatkan lagi ye. Agak smelli smelli cat

Tak sempat ambil gambar sbb mesti telefon habis bateri je. Hahaha

So tgk je lah Ehsan Google ni

wpid-photo.jpeg wpid-2013-04-21.jpeg wpid-4x3-azman-300x224.jpeg

Psss..rupanya ini kedai Mila Jirin atau Mila AF tuu..

Share This Post

Restoran D’Syasya, Puchong Utama

Kali ini saya ingin bercerita mengenai Restoran D’Syasya yang terletak di Puchong Utama.
Restoran ini menyediakan makanan masakan Melayu, Thai, Western dan juga perkhidmatan katering.

wpid-20141016_192953.jpg

Pemandangan di waktu malam. Pekerja rata-rata lelaki dan pelat Thai. Tak pasti kalau mereka ini juga orang malaysia atau siam. Menurut En. Zama rasa dia agak ok juga. Macam kedai thai yang lain-lain itu. Harga pon standard punya.

wpid-20141011_210331.jpg wpid-20141011_210341.jpg

Menu dia panjang dan banyak. Malam itu kami order Nasi Putih, ayam goreng kunyit, sup ayam, telur dadar, nasi goreng daging merah, nasi goreng ikan masin, air tembikai gelas besar, sirap laici, air teh o ais, 2 air kosong..semuanya dalam RM35++.

Dia ada juga menjual burger, yong tau fu, roti canai dan macam macam lagi.

wpid-20141011_210440.jpg wpid-20141011_210436.jpg wpid-20141011_210349.jpg

Dorang ada menyediakan shisha jugak!

Kebersihan: ???
Rasa:???
Harga: ???
OPG .. tak penah try

Share This Post