Nasi Beriani Gam Putrajaya

Kami telah berkesempatan untuk makan di Restoran Nasi Beriani Gam Putrajaya. Malangnya waktu dinner masa itu pukul 9.30 malam, maka banyak makanan yang habis.

Kedai nya gak simple. Jika ke hadapan sikit maka kita akan jumpa dengan kuil Hindu. Belakang asrama UNITEN.

Sign

Signboard.. kemudian kita kena masuk ke dalam.

20141025_220900

Lihat periuk nasi beriyani yang besar gedabak itu. Semua dah habis, tinggal Nasi beriani ayam dan Nasi beriani kambing je masa kami datang.

20141025_221946

Waktu malam, suasana agak malap.

20141025_220904

Sedap kata pengkritik makanan kita

20141025_215820

Azam makan banyakkk

20141025_215815

Pinggan saya. Kami asingkan ayam dengan nasi. Yummy

Kalau siang, lagi happening kata En.Zama. Macam-macam lagi makanan yang ada. Macam Macam ADA!! Cubalah

Alamat di bawah ini.

Kafe Beriani Gam Putrajaya
Lot Sub 4, Jalan Kajang-Puchong
Mukim Dengkil
43000 Sepang
GPS – 2°58’39.1?N 101°43’38.7?E
Share This Post

Restoran Embun Urai

Restoran ini terletak berhampiran rumah saya. Deco dia berwarna oren.

Saya sudah 4 kali menapau dari kedai ini. Oklah. Org Siam yg masak gak.

Harga dia agak standard untuk kawasan Puchong ini.

Rasa ok ok je. Kebersihan..boleh dipertingkatkan lagi ye. Agak smelli smelli cat

Tak sempat ambil gambar sbb mesti telefon habis bateri je. Hahaha

So tgk je lah Ehsan Google ni

wpid-photo.jpeg wpid-2013-04-21.jpeg wpid-4x3-azman-300x224.jpeg

Psss..rupanya ini kedai Mila Jirin atau Mila AF tuu..

Share This Post

Restoran D’Syasya, Puchong Utama

Kali ini saya ingin bercerita mengenai Restoran D’Syasya yang terletak di Puchong Utama.
Restoran ini menyediakan makanan masakan Melayu, Thai, Western dan juga perkhidmatan katering.

wpid-20141016_192953.jpg

Pemandangan di waktu malam. Pekerja rata-rata lelaki dan pelat Thai. Tak pasti kalau mereka ini juga orang malaysia atau siam. Menurut En. Zama rasa dia agak ok juga. Macam kedai thai yang lain-lain itu. Harga pon standard punya.

wpid-20141011_210331.jpg wpid-20141011_210341.jpg

Menu dia panjang dan banyak. Malam itu kami order Nasi Putih, ayam goreng kunyit, sup ayam, telur dadar, nasi goreng daging merah, nasi goreng ikan masin, air tembikai gelas besar, sirap laici, air teh o ais, 2 air kosong..semuanya dalam RM35++.

Dia ada juga menjual burger, yong tau fu, roti canai dan macam macam lagi.

wpid-20141011_210440.jpg wpid-20141011_210436.jpg wpid-20141011_210349.jpg

Dorang ada menyediakan shisha jugak!

Kebersihan: ???
Rasa:???
Harga: ???
OPG .. tak penah try

Share This Post

New makan spot Nasi Ayam Kukus depan KAFA Puchong Prima

*Gambar akan diupload kemudian*

Spot tapau terbaru kegemaran kami. Nasi Ayam Kukus. Harga  RM 5.50 untuk ayam potongan besar dan RM 4.50 untuk potongan kecil.

Kuah kari dia paling Aman suka. Azam macam biasa tak suka makan nasi. En. Zama off cos suka sbb dia yg introduce kedai stall ini.

Memang peniaga dia asal Kelantan. No wonder Laki I suka uolls.

So warga Puchong, boleh cuba nasi kukus ini. Dia dibuka 7 hari seminggu. Weekends dia akan buka di pasar malam Puchong Prima.

Rating Elita.my
Harga ???
Rasa ????
Kebersihan ??
OPG n/a kena walk in

Elita

Share This Post

Sajian Aalia Nasi Kukus – R&R Awan Besar

Ini merupakan spot kedai makan untuk OPG! saya. Landmark dia sngat mudah. Lepas tol Awan Besar, jumpa R&R kemudian berhenti dan parking. Kawasan kedai dia yang paling depan sekali.

image

Saya suka bungkus Nasi Kukus Ayam berempah dia. RM6 sebungkus. Selain ayam ada ikan bakar harga RM5-7 sebungkus. Pakej bungkus dia datang dengan Nasi kukus, Kuah kari, Taugeh tumis, Nenas Tumis, Ulam Timun, Sambal belacan dan pilihan protein kita iaitu ayam atau ikan.

Selalu saya bungkus tak akan lebih RM20, 3 Nasi Kukus Ayam dengan nasi tambah 1.

image
image

Rating by elita dot my:

Rasa: 4/5
Kebersihan: 3/5
Harga: $
OPG!: Takde

sekian yek

Dikarang dari telefon comel ku

Share This Post