Cabaran Minyak: The Finale

Maka setelah hampir 2 bulan setengah saya cuba melihat minyak petrol yang manakah yang mampu pergi jauh di area Klang Valley yang mencabar ini, result adalah seperti berikut:

Tempat Pertama: Shell Unleaded Ron 95 Fuel Save

KM – 460.1KM
RM: 57.94
Liter: 27.59Liter
Days to last: 7 October 2013 to 18 October 2013

Tempat kedua: Petron Blaze Ron 95

KM – 442.2 KM
RM: 59.92
Liter: 28.535 Liter
Days to last: 29 October 2013, am to 11 November 2013, am (mcm lama, tapi banyak cuti Deepavali & Awal Muharram)

Tempat Ketiga:
 PETRONAS Primax 95

KM – 440.5 KM
RM: 60.05
Liter: 28.597 Liter
Days to last: 11 November 2013 to 21 November 2013

Tempat keempat: Caltex Premium 95 With Techron

KM – 433.3 KM
RM: 58.83
Liter: 28.01 Litre
Days to last: 21 November 2013 to 2 December 2013

Tempat kelima: BHpetrol infiniti Ron 95

KM – 415.5 KM
RM: 63.75
Liter: 30.35 Liter
Days to last: 18 October 2013  to 29 October 2013

Kereta saya hanya Kelisa 1.0 ehehehe. Itu sebab jumlah RM tak akan melebih RM65 untuk isian penuh.

Sekian, untuk kali ini. Anda boleh bagi saya cadangan untuk saya meng’review’ produk lain pula. HIhihihihi

Share This Post

Cabaran Minyak: Caltex Premium 95 With Techron

Yes, this is the final product to review. Ada tak lagi minyak kat Klang Valley ni?

Ini kita panggil Caltex Premium 95 With Techron.

Oleh kerana masa nak isi minyak ini bateri telefon habis, maka saya terpaksa meletakkan gambar selepas minyak di isi. Iaitu update pada paginye.

wpid-20131122_084616-1.jpg

 

Lihat betapa penuhnyeee itu minyak

 

 

 

wpid-20131204_120510-1.jpg

Ini jumlah pembayaran:

Full tank: 28.01 Litre
RM: RM58.83
Masa: 21 November 2013.

So mari kita lihat berapa jauh Caltex ini boleh pergi..

 

 

Share This Post

Cabaran Minyak: PETRONAS Primax 95

Yeahhh! Sekarang turn Petronas untuk menunjuk belangnya. Sori agak blur. tapi jarum menunujukkan ‘0’ tau. hahhaaimage

image

 

Full tank dalam 28.597 liter dan RM60.05

image

Kena marah tau ngan bangla kat petrol pump tu sbb isi minyak tumpah2. “Minyakk mahal..mcm emas..jgn tumpah2″ hahhaha

Start your journey today, 11 November 2013, pagi!!

Elita

Share This Post