Stress Relief for Boss’ Day

This is what I made for the Office Boss’s Day event. This idea was found from Google Search and customised for my office. Thank you the inventor.

I took about 1 and half hour to prepare 80 pcs of this.

IMG-20141014-WA0001 IMG-20141014-WA0000

 

Simple Supply list

  • White Card Stock or A4 paper (we can cut to 4 to 6)
  • Bubble wrap ( 1 metre = RM3 )
  • Clear bag (3″ x 4″)
  • Scissor
  • Staple

1. Designed the stress relied tag using Words (I found the idea from Google)

2. Printed off the stress relief tag i made

3. cut the bubble wrap follows the plastic size

4. Put into the plastic bag and staple the stress relief tag.

5. Done!

Share This Post

Aman’s 7th Birthday

Kali ini saya ingin berkongsi pengalaman menyediakan goodies bag untuk birthday Aman. Dia request tema “Minecraft” untuk goodies bag dia. So Goodies bag ini untuk kawan-kawan Taska dia.

So sebagai seorang Mama yang perasaan kreatif, telahpun menghasilkan plan berikut:

20140919_134502

 

1. Goodies bag idea – steve head

2. Packs of Diamonds

3. Pack of Gold Nuggets

4. Creeper Juice

5. TNT

6. Packs of Emerald

7. Packs of Puffer Fish

Ideas you can get from this link: Minecraft Wiki

So, i have 7 days to prepare all these goodies.

Day one – Search for images and ideas

20140919_220653

 

Dari Uncle Google, saya jumpa image begini, dan menggunakan Aplikasi Words & Photoscape, saya cantumkan gambar dan tulis wording berikut menggunakan “Minecraft Fonts“. Kemudian saya print di atas A4 (landscape dan page 2 pages in 1 page). So jadilah seperti di atas.

 

Day two – Cut the images

Selepas balik kerja, di hadapan television bersama-sama family saya memotong images yang telah saya printkan semalam. Hasilnya seperti berikut. Saya asingkan ke dalam plastik bag supaya senang untuk steps yang seterusnya.

20140921_001254

Day three – Shopping time! and Preparing …

Saya pergi beli barang² dengan bantuan En. Zama dan pengikut setia Aman & Azam. Kami pergi ke Mydin, Bagus Bakery, Giant Hypermart, dan juga Cocoa Trees Mid Valley (ini saya pergi sorang).

Dan malam itu saya meneruskan aktiviti menampal Steve Head ke atas brown papers yang telah dibeli. Hasilnya seperti di bawah

20140921_11340720140921_113346

 

Kemudian, setelah selesai saya siapkan pula Pack of Diamonds. Diamonds itu saya gunakan Hersey Kisses White Chocolate.

0750102452408L.jpg (400×400)

Hasilnya seperti di bawah. Saya seal dengan Plastic Sealer

20140921_134932

Ok tak? Hahaha Aman terkejut dan excited gila.

Then, saya sediakan pula Pack of Cookies (tak ikut plan, last minute plan). Cookies pula dari Mini Chipsmore Original.

IMG_8483.JPG (460×460)

Dan hasilnya seperti berikut.

 

20140921_143751

 

Hahaha ok tak idea saya?

Then, item ke 3 pula adalah…Potion of weakness (ini pon last minute, ganti TNT). Saya gunakan Mini Tic Tac.

541256.jpg (300×400)

So.. dalam proses ini banyak dugaan yang saya hadapi. Terlalu banyak Quality Control yang perlu saya lalui. Lihat la gambar ini…betapa susahnya hidup sebagai pekerja am ini.

20140921_145551

 

Namun hasil agak memberangsang seperti di bawah. Ok tak?

20140923_211134

 

Settle untuk hari ke tiga.

Day Four – Process Continue..

Today prepare pula Pack of Sticks. Kali ini saya gunakan Glico Pretz Pretzel Sticks.

$_35.JPG (300×300)

Hasilnya… jeng jeng..

20140922_232350

 

Ok tak, memang seal bagus punya dan penghasilan adalah dengan cara yang bersih dan halal.. hahaha

 

Day Five – Continued..

Untuk menghasilkan Pack of Golds saya telah menggunakan Reeses Miniatures (peanut Butter flavor). Rupa dia ala-ala gold nuggets kan??

reeses.jpg (433×275)

So beginilah hasilnya..

20140922_222238

 

Creeper Juice tak sempat nak pack – so bulat2 masukkan Milo kotak tu lah nanti

P1140777.JPG (640×480)

Gambar ehsan Google.

 

Day Six – Last Day.. sebab salah kira.. besok dah birthday dahh.. Final Touch!!

Apa lagi.. pecutlah.. cek smer cukup sifat, then start packing..

IMG-20140923-WA0009

Jeng.. Jeng.. Semua sudah di pack. Sekarang kita staple je kan je..Lihatlah mereka bergembira dan berpuashati dengan hasil di bawa ini…

 

IMG-20140923-WA0012

Dan gembira laagii… Yay Mama dah siapkan!!

 

IMG-20140923-WA0014 IMG-20140923-WA0015

Then kitaorang nak gi deco kek pula. Nak kunun-kunun macam ini lah. Flavor – Red Velvet and Cream Cheese.

Ezv9LPq.png (309×281)

 

Day Seven – The D-Day.

Celebration dengan rakan-rakan di Taska.. Lihat gembira kan mereka..

 

IMG-20140924-WA0008 IMG-20140924-WA0004 IMG-20140924-WA0002

 

Dan kek.. dideco oleh Mama & Aman.

IMG-20140924-WA0011

 

Akhirnya Misi Mama berjaya. Plan ada jadi ada tak jadi. Janji Aman Gembira. Azam pon sama.

Doa Mama semoga Aman & Azam sentiasa diberkati oleh-Nya dan menjadi orang yang soleh dan bijak, pandai, beramal dan berilmu. Amin. Mama sayang anak-anak Mama.

Muahss

 

 

Share This Post

DIY Playmate for kids

 

DIY Playmate

 

During last weekend, my kids and me have came out with this parking’s project. They were helped me how to decorate. I just follow their instruction and whaalla it was came out with good product.

 

What do you need?

Empty box
Artliner pen (white ink)
Sharpie pen (black)
Black Tape
Scissor

Use your creativity to create the parking space. Your kids will love it. Trust me.

 

Share This Post

DIY Roses from old newspapers

Hari ini saya ingin berkongsi bagaimana saya membuat Roses dari suratkhabar lama. Actually saya ada tools dari Sizzix, tapi kali ini saya buat dengan manualnya based dari Sizzix style.

1. Memula cari newspapers, saya foldkan kepada 4 bahagian. Dan lukis bulat seperti gambar di bawah ini (ps ni saya lukis di satu page nak tunjuk sebagai contoh)

wpid-20131217_121952.jpg

 

2. Kemudian gunting mengikut garisan bulatan yang anda telah buat.

wpid-20131217_123924_1.jpg

 

3. Setelah itu bolehlah digulungkan suratkhabar yg telah dipotong iti dari mula hingga habis bulatan.

wpid-20131217_124122.jpg

 

4. Setalah habis digulung, anda boleh lepaskan untuk membentuk kelopak yang diingini. Dan setelah berpuashati bolehlah gamkan di hujung kelopak terakhir untuk final touch up ~aww~ lihat gambar seterusnya. gambar ini dari sudut belakang bunga kita yer puan-puan

wpid-20131217_124639.jpg

Finale. You all boleh colorkan bunga itu depends kepada creativity korang and time yang korang ada. Ok tak?

wpid-20131217_125646.jpg wpid-20131217_142942.jpg wpid-20131217_142949.jpg wpid-20131217_142956.jpg

Share This Post