New makan spot Nasi Ayam Kukus depan KAFA Puchong Prima

*Gambar akan diupload kemudian*

Spot tapau terbaru kegemaran kami. Nasi Ayam Kukus. Harga  RM 5.50 untuk ayam potongan besar dan RM 4.50 untuk potongan kecil.

Kuah kari dia paling Aman suka. Azam macam biasa tak suka makan nasi. En. Zama off cos suka sbb dia yg introduce kedai stall ini.

Memang peniaga dia asal Kelantan. No wonder Laki I suka uolls.

So warga Puchong, boleh cuba nasi kukus ini. Dia dibuka 7 hari seminggu. Weekends dia akan buka di pasar malam Puchong Prima.

Rating Elita.my
Harga ???
Rasa ????
Kebersihan ??
OPG n/a kena walk in

Elita

Share This Post

Anggerik Desa – Shah Alam Sec 7

Kedai ini berhampiran dengan rumah lama saya bujang dulu. Sebenarnya kitaorang nak pergi makan kat Restoran Asid (x silap la kot) Padang Jawa..tapi tgk2 kedai itu dah tutup..

So En Zama jalan2 pusing2 dan kitaorg jumpalah kedai ini.

Apa yg best kat sini adalah Nasi Kukus dia kot. Sbb packaging dia agak menarik gak. Rega RM5 je. En Zama cakap ok jugak rasa dia

Tak caya tgklah..

wpid-20131124_185712 wpid-20131124_185741

Elita

Share This Post

Food Court Murah di Mid Valley – Food Court Makan Place

image

Jika anda ingin mencari tempat makan yang agak berpatutan di Mid Valley / Gardens, saya ingin cadangkan anda mencuba “Food Court – Makan Place”. Lokasi dia berhampiran dengan Kedai Donut Big Apple di area LG. Anda akan nampak Tony’s Roma, sebelah itu Kedai DOnut, nampak logo sperti di atas itu, makan di sinilah ada menawarkan kedai makan yang harganya agak berpatutan. Kedai ini selalu dikunjungi oleh mereka yang bekerja di sini. Ye lah kalau hari-hari makan mahal tak mampu kot.

Namun, harus diingatkan food court ini tidaklah seglamour dengan kedai makan atau food court yang berada sekitarnya. Food court ini amatlah humble to earth sekali tau. Aircond takde, cuma kipas saja. Officemates saya panggil food court ini “Smoke House”. Yelah, masuk kat situ berasap je, keluar mesti baju berbau hahaha asap. Masa memula masuk sini, jenuh jugalah tanya Uncle Google siapakah gerangannya Restoran Smoke House di Mid Valley ini. Last-last Tipah tertipu hahhaa.

Antara makanan yang ditawarkan dari nasi campur, masakan bergoreng, roti canai, kuih muih dan minuman. Memang seperti kedai makanlah. Paling mahal pernah saya beli adalah RM5.50 (Itu masa tamak haloba), Selalu RM2 to RM4 saja.

image
image

image

image

Share This Post